De valg vi tager

For at kunne tilbyde dig exceptionel kaffe er vi nødt til at træffe de rette valg, hver gang.

For man er jo de valg, man tager. Er man ikke?

Fejlfri kaffe er ingen tilfældighed

Kun ved at arbejde dedikeret, principfast og konsekvent, kan man opnå en kaffekvalitet, som er god nok til Nespresso Grand Crus.

På den komplekse rejse fra bønne til kop, findes der ingen nemme veje til en Grand Cru. Vi ved, at en enkelt defekt bønne kan ødelægge et helt parti kaffe, og derfor skal kvaliteten i hver enkel bønne sikres helt fra start. Ved at samarbejde tæt med alle vores kaffebønder, bevares kontrollen med den høje kvalitet i alle skridt på rejsen.


"I vores bæredygtige AAA Sustainable Quality™ Program, arbejder vi intensivt sammen

med vores kaffebønderfor at forbedre deres gårde og plantager. Det er trods alt bønderne,

der bedst kender deres kaffetræer." - Juan Diego, Nespresso AAA Manager i Costa Rica.

Hvorfor hedder vores kaffe Grands Crus?

For bedst at kunne beskrive, bedømme og udvikle vores kaffe, har vi ladet os inspirere af vinens verden. Vinproduktion er den dyrkningsteknik, der minder mest om kaffe, og her gives betegnelsen "Grand Cru" kun til de allerbedste vine.

For at skabe den bedste kaffe, bruger vi kun de bedste råvarer, vi kan finde. Vi leder udelukkende i oprindelseslande, hvor forholdene er gunstige nok til at imødekomme Nespressos skrappe krav til bønne, bæredygtighed og smagsprofil. På den måde lægges fundamentet til de karakteristiske Grands Crus.

Ansvarligt dyrket kaffe smager bedst

Vi stiller krav både til kaffens bæredygtighed og til kaffeverdenen generelt og går aldrig på kompromis.

For at kunne sikre kaffeproduktionens fremtid, har vi skabt Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program i 2003 i samarbejde med Rainforest Alliance. Med dette program kan nespresso beskytte fremtidig produktion af kaffe ved at betale bønderne mere og beskytte det naturlige miljø. Vi forpligter os derudover til at skabe loyalitet og langvarige relationer med kaffebønderne samt kontinuerlig fælles læring.





Kvalitet høstes fra de bedste terroirs

Kaffen starter som frugt fra træet Coffea Rubiaceae, der vokser langs Ækvator mellem Stenbukkens og Krebsens Vendekreds.

Terroir stammer fra det franske ord for jord "terre", og betegner en bestemt region hvor området har ens højde, jordkomposition og vejrforhold (temperatur, nedbør, solskin, fugtighed etc). Resultatet er en harmoni mellem geografi og dyrkningsteknik, som sammen afgør kaffens kvalitet.

Kaffe skabes ligeså nænsomt som vin

Ligesom god vin får kaffe karaktertræk fra dens terroir. Kaffetræets frugt kaldes et 'bær' grundet dens modne, indbydende røde farve og form. Som med enhver frugt smager kaffe bedst, når bærerne høstes perfekt modne.

Bær fra samme træ modnes i forskellige tempi, og skal derfor plukkes på forskellige tidspunkter. Af denne grund håndplukkes de fleste bær, så hvert eneste kaffebær i Nespresso Grands Crus er modnet til perfektion.

Ikke to bønner er ens

Fordi alle bønner er forskellige, skal der føres tæt kontrol med produktionen for at sikre en høj kvalitet. Jo mere jævn formaling og ristning, jo mere balanceret bliver kaffen.

Kvalitetsikring gennem alle stadier i kaffeproduktionen forudsætter en række systematiske tests af smag, udseende og konsistens. Kaffen testes før den pakkes, før den transporteres og når den ankommer til Europa og produktionsanlægget i Schweiz. Herefter smagstestes kaffen igen og igen, for at sikre den fineste og reneste kaffesmag.

Som det er kendetegnende i parfumens verden, kender vores Master Blenders harmonierne mellem ingredienserne, når de aromatiske kompositioner skabes. Nespressos panel af smagseksperter bliver nøje trænet, testet og certificeret hver tredje måned, for hele tiden at blive bedre til at vurdere kaffekvalitet.

Denne vurdering og sensoriske evaluering handler ikke kun om kaffens karakter, men om at sammenkæde den med terroir, sort og kultivering. I Schweiz skabes harmoni mellem de enkelte kaffers oprindelseskarakter (som aroma, smag og krop) og den ønskede profil for hver enkelt type kapsel.


Særlige ristninger giver unikke aromaer

Ristning og formaling er afgørende skridt mod at skabe en Grand Cru og sker med hensyn til bønnens terroir for at frembringe det fulde aromatiske potentiale.

Korrekt ristning afhænger af parametre som tidspunkt og temperatur, der skal særligt tilpasses den pågældende blanding for at fremhæve bønnernes karaktaristika til fulde.

Skræddersyet formaling giver det bedste resultat

Formaling frembringer kaffens aromaer og er derfor et vigtigt skridt på rejsen til at skabe en udsøgt kop kaffe.

Formalingsteknikker kan optimere kvaliteten af brygningen og det færdige resultat. Hver kaffetype eller kaffeblanding skal brygges forskelligt, og vores tilgang til formaling er derfor individuelt tilpasset for at sikre den ypperste kvalitet.

Indkapsling af friskhed og bevarelse af aromaer

Som det sidste skridt har Nespresso skabt den hermetisk forseglede aluminiumskapsel, der er den bedste måde at indkapsle friskhed på.

Aluminiumskapsler er nøje udviklet til at beskytte over 900 flygtige aromaer, samtidig med at de kan genanvendes uendeligt. At forsegle kaffen på denne måde forhindrer oxydering og garanterer optimal friskhed. Så snart ristningen er færdig sker resten af produktionen i en kontrolleret atmosfære så intet ilt kommer i kontakt med kaffen, inden den kommer i kapslen.

Dette er indbegrebet af frisk kaffe.


Som en del af vores vision har Nespresso allerede nået målet om en genanvendelseskapicitet på over 80% i 2013, og inden 2020 vil vi kunne genanvende 100% af kapslerne. Sammenlignet med ny produktion af aluminium, forbruger genbrugt aluminium kun 5% energi og udleder kun 5% CO2. Genanvendelse er derfor et afgørende og ufravigeligt mål i vores grønne vision.

Brygningen af kaffe er det sidste trin i Nespressos omfattende kvalitetssystem. Her sikres det, at alle aromaer og smage bliver brygget korrekt i maskinen og giver nøjagtig den fylde, intensitet, krop og karakter, som den pågældende Grand Cru skal have. Vores maskiner er designet til at opnå en perfekt kop kaffe ved kun at bruge nøje afmålte mængder vand og strøm, hvilket udelukker spild og minimerer energiforbruget. På den måde kan du med god samvittighed nyde en ekstraordinær Grand Cru.

VIL DU VIDE MERE OM VORES FORPLIGTELSER TIL BÆREDYGTIGHED?

Læs mere her