Advarsel Denne hjemmeside bruger cookies. Tryk "Jeg accepterer" eller luk dette vindue for at acceptere vores politik.
❤️ OF HOME - PROJEKTET
Et af de mest almindelige sundhedsproblemer i Colombia, ifølge WHO, er indendørs luftforurening på grund af madlavning over åben ild. Kvinder og børn, som ofte er hjemme, er de mest udsatte. Vi ønskede at gøre noget ved dette, så i 2019 startede vi det fantastiske projekt ”Heart of Home”. Vores mål var et finde en løsning på den indendørs luftforurening, samtidig med, at vi ønskede at forbedre livet for de kvindelige kaffebønder og deres familier, i Columbia. Vi er stolte af, at vi sammen med vores kunder, har ændret livet for 60 kvindelige bønder og deres familier.
❤️ OF HOME - PROJEKTET
Et af de mest almindelige sundhedsproblemer i Colombia, ifølge WHO, er indendørs luftforurening på grund af madlavning over åben ild. Kvinder og børn, som ofte er hjemme, er de mest udsatte. Vi ønskede at gøre noget ved dette, så i 2019 startede vi det fantastiske projekt ”Heart of Home”. Vores mål var et finde en løsning på den indendørs luftforurening, samtidig med, at vi ønskede at forbedre livet for de kvindelige kaffebønder og deres familier, i Columbia. Vi er stolte af, at vi sammen med vores kunder, har ændret livet for 60 kvindelige bønder og deres familier.

Hvordan har øko-komfuret ændret Carmen Tulia Ramirez liv?

På en typisk dag, før øko-komfuret, startede Carmen tidligt om morgenen med at tænde ilden, for at varme huset op og lave mad nogle timer senere. Hun var nødt til at tilføre bålet store mængder brænde i løbet af dagen, bare for at holde gløderne og varme i gang. Husets vægge var ødelagte af den åbne ild, for ikke at tale om, at hendes lunger blev påvirket af den forurenede luft. Takket være øko-komfuret, kan Carmen starte sin dag lidt senere. Varmen holder længere og varmer huset op meget hurtigere. Det betyder også at hun bruger langt mindre brænde, til at holde på varmen og lave mad. Asken fra komfuret kan hun tilmed bruge som gødning. Den ekstra tid Carmen har fået foræret, kan hun bruge på sin familie eller investere i sin forretning. Men det bedste ved det hele er, at der ikke er luftforurening i hjemmet mere.

Historien om øko-komfurer



I en kaffeplantage skal afgrøderne erstattes efter 5-6 år, herefter begynder de at producere færre bær. Man kan ikke erstatte dem alle sammen på én gang, da bønderne således ikke vil have noget at høste. Derfor bliver afgrøderne erstattet løbende. Træet fra afgrøderne, bruger bønderne til at lave mad eller opvarme hjemmet. Det er en lang tradition i Colombia, at sikre, at kaffe træerne bliver brugt fornuftigt og giver en besparelse. Dette gjorde valget om øko-komfurer nemt, cirkulariteten er nødvendig.

De 60 komfurer der er installeret indtil nu, er en donation fra vores kunder eller dem der har bidraget til Nespresso. Donorens navn fremgår på en plade, på øko-komfurerne i bøndernes hjem.

Din kop kaffe gør en forskel



Heart of Home er vigtigt og ligger vores hjerter nært. Lige så vigtigt er Nespresso´s LCA (Life Cycle Asessment), som måler din Espresso’s CO2 fodaftryk (fra Nespresso Pro). Uden dygtige bønder og Nespresso’s agronomer, ville vi ikke være i stand til at tilbyde delikat kaffe til hele verden. Der er langt en del kræfter, undersøgelser og hårdt arbejde i missionen om at forstå og mindske miljøpåvirkningen gennem hele Nespresso’s værdikæde.

Den væsentligste del af din kaffes CO2 fodaftryk, er den grønne kaffe forsyning, som udgør 45 %. Takket være AAA Sustainability Quality programmet, har Nespresso nedsat CO2 fodaftrykket med 24% siden 2009, blandt andet ved at levere organisk gødning, udviklet agroforestry og benyttet vedvarende energi ved forarbejdning af kirsebær. (Kilde: Quantis2020 Swiaa B2B LCA).

Der er kun én planet. Og vi er nødt til at gøre hvad vi kan for at passe på den. Derfor er det vigtigt at vælge kaffe, der både passer på bønderne og bæredygtige landbrugsmetoder. Vil du vide mere om Nespresso LCA og hvordan CO2 fodaftrykket er fordelt?

Columbia Organic – helt ny
At se udover de fantastiske højder og mørkerøde kaffebær, er lige så betagende som en tår af denne kaffe. Colombia Organic er en del af Origin-familien. Denne behagelige økologiske kaffeblanding er fremstillet af 100% Arabica bønner. Bønnerne er nøje udvalgt og håndplukket af landmænd i Tolima-regionen, da skråningerne gør det svært at høste med maskiner. Resultatet er en harmonisk og sød kaffe med toner af brød, ristet korn og røde frugter, toppet med en fyldig crema, der efterlader en vedvarende eftersmag. Den skal prøves!
Columbia Organic – helt ny
At se udover de fantastiske højder og mørkerøde kaffebær, er lige så betagende som en tår af denne kaffe. Colombia Organic er en del af Origin-familien. Denne behagelige økologiske kaffeblanding er fremstillet af 100% Arabica bønner. Bønnerne er nøje udvalgt og håndplukket af landmænd i Tolima-regionen, da skråningerne gør det svært at høste med maskiner. Resultatet er en harmonisk og sød kaffe med toner af brød, ristet korn og røde frugter, toppet med en fyldig crema, der efterlader en vedvarende eftersmag. Den skal prøves!

Vil du være en del af det fantastiske Heart of Home projekt?

Som kunde hos os, kan du også hjælpe de kvindelige kaffebønder i Colombia. Vi kan donere et øko-komfur med dit navn på, på den måde kan du ændre livet for en bonde og hendes familie. Kontakt os hvis du vil vide mere!