Advarsel Denne hjemmeside bruger cookies. Tryk "Jeg accepterer" eller luk dette vindue for at acceptere vores politik.

Den højeste kvalitet, lige fra bønnerne til din kop!

Nespresso er kendt for sin fremragende kaffe og højeste kvalitet. Men bag din kop kaffe er der meget arbejde. Oplev kaffens rejse, for at forstå det fantastiske arbejde og engagement bag din kop.

Kvalitetskaffe fra rødderne

At lave en komplet kop kaffe med den rigtige smag, varme og crema kræver ikke kun en Nespresso professionel maskine, men også den højeste kvalitet af kaffe. En proces med afmålte beslutninger, omhyggelige valg, stærke relationer og engagerede programmer.

Bag kulisserne i din kop

For at få den perfekte kop kaffe er landmænd støttet af agronomer som er meget vigtige, for uden dem ville det være umuligt. Nespresso arbejder tæt med 110 000 kaffebønder i 14 lande. Mange af dem i mere end 10 år.

Bag enhver god landmand står en god agronom. De er eksperter i jordforvaltning, afgrødeproduktion og miljøbeskyttelse, såsom kompostering. Agronomerne underviser og hjælper landmændene med hvert trin, så de kan dyrke kaffe af højeste kvalitet på en bæredygtig måde. Ligestilling mellem kønnene har også altid været vigtig for Nespresso, og alle bringer deres know-how. I 2020 var 31% af de 441 agronomer, der arbejder inden for AAA Sustainability Quality-programmet, kvinder!

Ligesom vine får kaffen sin unikke karakter, ikke kun fra dyrkning og høst, men også fra jorden. Afhængigt af jord, vejr, højde og breddegrad kommer hver kaffes unikke smagsprofil.


Bønnens rejse

Nespresso producerer to typer bønner, Robusta og Arabica. Robusta bidrager med kraft, krop, tekstur og ren kaffe aroma til koppen. Arabica, som repræsenterer 90 til 95% af blandingerne, bidrager med finesse, syrlighed, klarhed og elegance.

Det tager cirka 3-4 år for kaffetræet at begynde at producere bær. Derefter tager det 30-40 uger før bæret er klar til høst.Når bønnerne bliver modne, håndplukker landmændene størstedelen af deres.

Bærene er unikke og kræver derfor forskellige høsttider for at opnå perfektion. Denne metode er dyrere både i tid og penge, men den garanterer den bedste kvalitet. En enkelt bønne kan ødelægge et helt parti.

Når bønnerne er plukket, anbringes de i vand til en gæringsproces. Derefter skrælles bønnerne, sorteres igen og tørres, ofte i solen. For at garantere den højeste kvalitet undervejs kontrollerer Nespresso systematisk bønnerne, både fysisk og smagsmæssigt.


Når de er ankommet til Europa blandes, ristes og males bønnerne. Forskellig ristning er foretaget til forskellige blandinger og karakteristikker. Tempoet er vigtigt for at skabe en god kaffe. Det er her, alle smage og aromaer kommer frem.

Efter maling er det tid til at forsegle og sikre kaffen i en uendelig genanvendelig aluminiumskapsel. Kapslen beskytter over 900 flygtige kaffearomaer fra oxidation og fra at miste smag.

Det grønne valg

Nespressos højkvalitetsstandard betyder dedikerede krav, når det gælder kaffekultur og bæredygtighed. Derfor blev Nespresso AAA Sustainable Quality Program oprettet i 2003 i samarbejde med Rainforest Alliance. Dette unikke samarbejde sikrer konstant kvalitet, samtidig med, at landmændene modtager bedre betaling og miljøet beskyttes.

6 fantastiske fakta om høsten

#1 Bærene skal plukkes på det rigtige tidspunkt. Ikke for grønne, så er det for tidligt og ikke for mørke, så er de overmodne. De skal være helt røde, når de er klar til høst.

#2 I nogle lande blomstrer kaffetræet to gange om året afhængigt af mængden af sol, hvilket betyder to høster årligt.

#3 Da de fleste bær håndplukkes, har landmændene brug for mellem tre og fem besøg pr. træ for at tømme det.

#4 En anden høstmetode er "stripping". Landmændene tømmer træet ved at trække deres hænder langs grenene. Både umodne og modne kirsebær falder på en presenning og sorteres i en maskine eller manuelt.

#5 For at forenkle høsten i f.eks. større plantager, kan maskiner anvendes, hvis jorden er tilstrækkelig flad.

#6 Høsttid er ikke altid solskinsdage. I nogle lande er det i regntiden. Det betyder, at bønnerne ikke kan tørres i solen, men tørres derefter kunstigt ved virkelig lav temperatur.

Hver kop Nespresso handler om lidenskabeligt arbejde, specifik know-how og omhyggelige processer. En permanent forpligtelse til at levere den bedste smag og friskhed, altid med den højeste kvalitet. Hvis du ikke allerede nyder en kop, så se vores Professional-maskiner.