Advarsel Denne hjemmeside bruger cookies. Tryk "Jeg accepterer" eller luk dette vindue for at acceptere vores politik.

Heart❤️ of Home projektet hjælper med at ændre liv

Da vi startede dette fantastiske projekt i 2019, var vores mål at ændre Colombianske kvinder og deres familiers liv. Et af de mest almindelige helbredsproblemer i Colombia er indendørs luftforurening på grund af madlavning over åben ild, så vi besluttede at hjælpe ved at give dem moderne øko-komfurer. Disse komfurer eliminerer forurening, reducerer mængden af røg og forbedrer landmændenes boliger.

At give er den største gave!

Og vi gjorde det i vores kunders navn som en julegave! På trods af Covid-19-krisen er vi glade for at kunne meddele, at vi har opnået mere end vores oprindelige mål og installeret 35 ovne i den kendte kafferegion Caldas.

Er der noget, der har ændret sig for vores landmænd siden øko-komfuret?

Vi kontaktede vores partner Cafexport i Colombia for at finde ud af, om vores landmænd oplever en positiv ændring efter installationen af øko-komfuret. Cafexport besøger dem ganske ofte i normale tider, men på grund af Covid-19 er det nu meget sværere at rejse inden for landet. På tidspunktet for vores opkald havde de midlertidigt netop besøgt et par familier.

En typisk dag før øko-komfuret startede med at landmændene skulle tidligt om morgenen for at tænde ilden, for at varme huset op og være i stand til at lave mad et par timer senere. De måtte fodre ilden med enorme mængder træ hele dagen, bare for at holde gløderne og varmen i gang. Husets vægge blev beskadiget af åben ild for ikke at nævne deres lunger, som blev påvirket af luftforurening og partikler.

Med øko-komfuret kan landmændene nu starte dagen senere om morgenen. Takket være øko-komfuret bevares varmen meget længere og varmer hjemmet hurtigere op på grund af det lukkede komfur. Det betyder, at der er brug for meget mindre træ for at få en højere temperatur og et behageligt hjem. Og - bedst af alt - familierne har det bedre end før uden forurenet indeklima.

"Jeg er meget glad for mit øko-komfur, fordi det ikke ryger"

Her er Alba Nury Aguirre, hun er ejer af kaffefarmen La Italia Farm, der ligger i Colombia. Alba har været en del af Nespresso AAA-programmet i fem år. Hun kan godt lide samarbejdet med os og føler, at det hjælper hende med at udvikle sin forretning. Lyt til hvad hun fortæller om, hvordan komfuret har forbedret det daglige liv for både hende og hendes familie.

"Jeg kan godt lide Nespresso, fordi de hjælper os meget"

Dette er Ana de Jesus Mejia, hun er ejer af gården El Nivel. Ana har været en del af Nespresso AAA-programmet i 18 år. Lyt til hendes historie om øko-komfuret, og hvordan Heart of Home-projektet og Nespresso Professional bidrager til et bedre liv for hende og hendes familie uden forurenet luft.

Hvorfor øko-komfurer og ikke gas eller andre løsninger?

På en kaffeplantage fornyer landmændene planterne efter 5 til 6 år. For at sikre indkomststabilitet udskifter landmændene kaffeplanter regelmæssigt, hvilket sikrer en trærotation. Når træerne hugges ned, bruges træet til madlavning og opvarmning. Det er en lang tradition i Colombia at sikre, at kaffetræer bruges, og dette er af gode grunde og som en besparelse for landmændene.

Et samarbejde, der bygger stærke relationer

Forpligtelse og tilhørsforhold, mener vi er nøglen til et langsigtet og vellykket samarbejde. For at opbygge et stærkt forhold med tillid og værdi bidrager landmændene til 10% af øko-komfuret. Der kræves ingen yderligere forpligtelse fra dem, men et stærkere engagement og bånd mellem os. I dag motiverer dette initiativ mange andre familier til at være en del af det fantastiske Heart of Home-projekt.

Nespresso har allerede sit eget bæredygtige program, skal Premium Coffee gøre dette? Nespresso AAA Sustainable Quality™, er det langavirge samarbejde mellem Nespresso og Rainforest Alliance som begyndte i 2003. I dag hjælpe AAA Program 110,000 farmere til at gro kaffe i højeste kvalitet, for at Nespresso Club medlemmere verden over kan nyde Sustainalble Quality™ kaffe.

Med det tredobbelte fokus på kvalitet, bæredygtighed og produktivitet, er AAA Program unik indenfor kaffeindustrien, og noget at være stolt over. Premium Coffee's projektet er lille, men vigtigt i henhold til at fuldføre hvad Nespresso allerede gør.

Hvad hvis du deltager i bevægelsen?

I en kompleks sammenhæng i år motiverer denne første præstation os mere end nogensinde til at støtte mange andre familier og forbedre deres levevilkår. Og vi vil gerne gøre mere, måske med dig? Kontakt os, så fortæller vi dig mere.