Nespresso – med fokus på bæredygtighed

Med Nespresso går bæredygtighed og kvalitet altid hånd I hånd. Vi tror, at den bedste kaffe produceres, når lidenskab, viden, respekt for naturen og mennesker smelter sammen. Hver af vores kaffevarianter har ikke kun sin egen udsøgte smag og aroma, men også sin egen oprindelse og historie.

Vi er stolte af vores tætte samarbejde med kaffebønder fra verdens bedste kaffelande. Vi er også enormt stolte af vores AAA Sustainability Quality Program™.

Hvad har du i din kop?

“94% af Nespressos permanente kaffe indkøbes fra Nespressos AAA Sustainability Quality Program og mere end 50%, af alt Nespressos kaffe, kommer fra de farmere, der har opnået Rainforest Alliance Certificeringen."

Nespresso og Rainforest Alliance har rekonstrueret ideen om bæredygtighed til sin egen definition af bæredygtig kvalitet: At være i stand til at skabe en kontinuerlig udbud af kaffe af højeste kvalitet ved at arbejde hånd i hånd med kaffeproducenterne.

Hvordan virker det? Gennem et uovertruffen netværk af over 350 agronomer, der arbejder og bor på farmene, inddrages AAA standarder til farmernes dyrkningsmetoder. Vores fremtid er forbundet med farmernes fremtid, så Nespresso samarbejder med dem gennem en rejse af kontinuerlige forbedringer, der er "best in class".

Tilpasning og support, hvor det er nødvendigt

Nespresso AAA Sustainable Quality™-programmet arbejder sammen med farmerne for at identificere den mest effektive og naturlige måde at arbejde med jorden på, og håndterer både miljømæssige og sociale aspekter. Variablerne ændres på tværs af forskellige lande, så programmet tilpasses i overensstemmelse hermed.

“Vi har investeret den ekstra indkomst, vi har opnået via Nespresso AAA Sustainable Quality™-programmet på vores gård, i vores børns uddannelse, i vores familier og vores arbejdstageres levebrød."

Olga Lucía Otero, AAA farmer Colombia siden 2006.

Som et eksempel er agroskovbrug i dag et kritisk aspekt i mange geografiske regioner. Siden 2014 plantede vi mere end 3,5 millioner træer i lande, såsom Guatemala, Brasilien, Colombia, Etiopien, Kenya og Indonesien.

En port til nye muligheder

Udover at deltage i AAA-programmet stræber mange farmere efter at nå Rainforest Alliance certificeringen.

Kombinationen af AAA-program og Rainforest Alliance-certificering giver farmerne mulighed for at investere I samfundsinfrastrukturen, samt modtage en landbrugsuddannelse, finansiering og teknisk assistance for at løbende forbedre kvalitet, bæredygtighed og produktivitet.

Single Origins – den perfekte smag af jord og bønner

Har du prøvet vores Single Origins? Origins er en kaffe bestående af en række af enkelte oprindelser fra lokale kaffeproducenter i forskellige dele af verden; Indien, Guatemala og Brasilien.

De fanger regionens sjæl, håndværket fra farmerne og vores filosofi omkring bæredygtighed. Origins karakteristiske og unikke aromater er knyttet til oprindelseslandene, samt de specifikke måder at dyrke, høste og forarbejde kaffe og hvordan de ikke mindst, er omhyggeligt behandlet af de lokale.

I hver kop får du en storsindet erindring af den specifikke territorier, hvor bønnerne blev dyrket, samt den grundige pleje farmerne har udført.

Single Origin Peru – den første økologiske Nespresso kaffe

Tre af vores fire single Origins er fremstillet på en bæredygtig måde gennem AAA-programmet, fra landene Guatemala, Brasilien og Indien. Den fjerde, Peru, er den første økologiske Nespresso-kaffe.

Det er en vidunderlig, alsidig og floral kaffe med frugtig aroma, der vokser højt oppe i skråningerne i Andesbjergene, i regionen Huabal, i det nordøstlige Peru. Perfekt til at nyde både som en Espresso og som en Lungo.

Peru Organic er certificeret økologisk, hvilket betyder, at det produceres med metoder, der overholder standarderne for økologisk landbrug. Mens standarder varierer over hele verden, er standarder for økologiske kaffefarme baseret på praksis af cyklusser, som promoverer den økologiske balance, samt konserverer biologisk mangfoldighed.

Vores nye kaffe opfylder disse krav, som er stillet af Bio-Inspecta (schweizisk certificeringsorganisation / revisor CH - BIO-006), en EU-certificering som også anerkendes af amerikanske myndigheder.

Hvornår passer Origin Peru til AAA-programkravene?

Implementering af AAA-programmet tager tid på grund af vores høje niveauer af kvalitets- og bæredygtige standarder. I år var vi ikke i stand til at få alle højkvalitetskaffer økologiske. Imens vi fortsat bygger vores langsigtede program, vil vi i 2020-høsten også købe økologisk certificeret kaffe fra regioner i Peru. Vores ambition er, at al Peru økologisk kaffe i 2021 kommer fra vores nye AAA Sustainable Quality ™ -program.

Vil Nespresso lancere flere økologiske kaffevarianter i fremtiden?

At lave økologisk kaffe er ikke en nem og enkel proces for farmerne, grundet de nødvendige investeringer i farmene og certificeringspraksis. Det tager normalt 3 år at skifte til økologisk landbrug. Dette betyder ofte, at farmerne skal reducere deres indkomst markant, mens farmene gennemgår de krævende cyklusser. Noget der for mange ofte er uden for rækkevide.

Når vi hos Nespresso får mulighed for at udforske nye økologiske kaffeløsninger, er fokus at udvikle disse med eksisterende kaffebønder, hvor man undersøger, hvor det giver økonomisk mening for dem. Alt for at sikre, at ikke kun kaffen, men også forholdet, fortsætter med at vokse bedst muligt.

Gennem AAA-programmet arbejder Nespresso direkte med 100.000 farmere i stedet for at fremskaffe kaffe gennem det åbne marked. Det er gennem disse forhold, at AAA-programmet har skabt bæredygtig kaffe af høj kvalitet, som er til gavn for samfund i hele verden.

Fra farm til kop er udfordringen at beskytte og bevare den intense smag, der kommer fra den rige aroma af de områder, der dyrkes med respekt.

I enden af denne bæredygtige kæde kan du nyde en fantastisk kop kaffe. Vores Sustainable Quality Program har sørget for, at vores kaffebønner er produceret med omtanke til miljøet, vores farmere, deres familier og omgivelser.

Fortsæt din rejse her og opdag hvilken kaffeløsning der er det bedste valg for din virksomhed. Se også hvordan vi genanvender vores kaffekapsler, som er uendeligt genanvendelige.